Тента за тераса и сенници от Камакс

Тента за тераса – изберете оптималната защита от слънцето

Ако разполагате с открита тераса, сигурно ще искате да прекарате известно време на нея през лятото, но може би точно тогава слънцето ще я огрява твърде много. От друга страна обаче, през студения период е силно препоръчително да увеличите потока от пряка естествена светлина към прозорците, за да повиши градусите в дома си. Най-доброто решение в този случай е използването на тенти и сенници.

С качествена тента за тераса може да трансформирате откритото си пространство по начин, който да ви осигури възможно най-голям комфорт. За защита от UV лъчи или силен дъжд на, да речем, наскоро поставената ви дограма от Ролпласт тенти от Kamax са чудесен избор. Но това не са единствените предимства на предлаганите тенти за балкон, тераса или веранда.

Кои са най-подходящите модели тенти за тераси?

Съвременните сенници и тенти са много популярни покривни системи, защото дават възможност да бъдат закрепени или към стена, или самостоятелно. Ако търсите тента за балкон, предлаганите за тенти цени са доста изгодни, като производителят обикновено включва в тях доставка и монтаж.

Освен достъпната за тенти цена, съобразно условията и предпочитанията си ще можете да изберете сред десетки модели от следните видове:

Хоризонтална или вертикална тента за балкон

Хоризонталната се поставя успоредно на земята и раменете ѝ позволяват лесно събиране. Вертикална тента се предпочита най-често, за да се осигури защита от любопитни погледи на съседи, от вятър и прах. Регулирането на вертикални тенти е само ръчно.

С падащо рамо

Платът на този вид тенти при спускане може да застане в различни положения, дори почти изцяло вертикално. Когато сенникът не се използва, платът се навива около вала, закрепен към фасадата.

С чупещо рамо

Подходящо решение за засенчване на тераса или веранда са моделите сенници с чупещо рамо. Тяхното основно предимство е наличие на касета за механизма, в който се прибира и платът при затворено положение.

Балконски сенник

Ако над терасата имате плоча или балкон, популярен избор са сенниците тип балконски. Отличават се с много здрави управляващи механизми, изработени от алуминиеви сплави.

Независимо на кой модел тента или сенник ще се спрете, може да разчитате на дълъг период на експлоатация поради вложените качествени материали и прецизната професионална изработка. Освен това имате вариант да управлявате сенника си както по стандартния начин, така и с технологията Somfy IO и RTS мотор дори директно чрез смартфон.

Кои са основните ползи, които ще получите?

Изгодната за тента цена съвсем не е единственото предимство на подобна конструкция. Монтирайки на терасата си някой от моделите тенти и сенници, ще си осигурите:

  • защита на хората и мебелите, намиращи се на откритото пространство, от UV лъчите и атмосферни влияния;
  • увеличаване на обитаемата площ и удължаване на комфортния за използването ѝ период;
  • допринасяне за естетиката на екстериора.

Удобното използване се гарантира от здравата материя на съоръженията, устойчивата конструкция и лесното управление. А възможностите за добавяне на различни датчици за симулиране на присъствие с CONEXOON или TAXOMA прави сенниците още по-функционално решение.

Високото качество, отличната защита на откритото ви пространство и достъпната за тента за тераса цена са причина тенти за тераса да се избират като модерно и практично решение. В съчетание със стилния дизайн те предоставят ефективна защита и комфорт в горещите летни дни.

Оставете Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.