alice-eviation-electricheski-samolet

Полетът на първия изцяло електрически самолет в света скоро ще стане реалност

Електрически самолет, който прави своя първи полет в необятното въздушно пространство? 

Преди десет или двадесет години това щеше да звучи напълно налудничаво, но днес, в свят на постоянен и динамичен технологичен напредък, сме все по-близо до възможността да се случи в действителност.

Планът на Eviation и тяхното обещание

Преди време, слабо известният стартъп Eviation, чието седалище се намира в Израел, представи своя подробен план за електрическите самолети като заяви, че през 2022 година ще достави на Cape Air първия от тях. 

Cape Air обслужва Нова Англия като регионален превозвач, а от израелската фирма обещаха, че съвсем скоро ще ни превозва Alice (Алис) – първият изцяло електрически самолет в света, чието изграждане започна през 2017 година. В долупосочения клип можете да видите част от работните процеси по самолета, свързани с неговия монтаж и изграждането му.

Дали от Eviation спазиха своето обещание и докъде ще стигнат амбициите им?

Електрическият самолет Eviation Alice се готви за своя първи полет

Първият в света изцяло електрически пътнически самолет Eviation Alice съвсем скоро ще излети за първи път във въздушното пространство! Американското локално летище Арлингтън край Сиатъл е арената, на която се извършват обстойните предполетни проверки. Главният изпълнителен директор на израелската компания Омер Бер-Йохай смята, че първият полет на Алис е на няколко седмици разстояние от модерния свят и цялото човечество.

Припомняме, че този свръхтехнологичен самолет е на батерии, подобно на различните видове смартфони и електрически автомобили. Батериите се зареждат само за половин час и едно тяхно зареждане дава уникалната възможност за изминаването на около 440 мили разстояние или казано по друг начин – едночасов полет. Alice може да развива приблизително 490 км/ч и да превозва до 9 пътници.

От друга страна, плановете на производителя не спират дотук. Като компания, която е тясно специализирана само в електрическите самолети, от Eviation смятат, че в следващите до 10 години с електрически самолет ще могат да пътуват между 20 и 40 пътници. Ето с такава амбиция мечтите се превръщат в реалност!

Оставете Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.