Какво е SEO и как може да помогне на вашия онлайн бизнес?

Да откриват лесно вашия бизнес сайт в интернет е ключово за успеха на съвременния онлайн бизнес. Георги Стефанов е основател на Ganbox, една от водещите български компании за SEO услуги. В следващото кратко интервю, той споделя своя опит и тенденции в онлайн рекламата. Научете как да продавате повече онлайн, чрез абонамент за SEO услуги.

Защо решихте да създадете собствена фирма за SEO услуги?

Георги Стефанов основател на Ganbox

Може би е добре да кажем накратко, за тези които не знаят, какво е SEO услуга. Това е един непрестанен процес на подобряване и поддръжка на бизнес сайт, което го прави по-лесно откриваем при търсене в Google, по-удобен за хората и води до повече продажби онлайн.

Моята страст към компютрите е от далечната 1988 г., а от 1998 г. работя професионално като програмист. Имам завършено висше образование и съм магистър по информатика. Някъде към 2002 г. открих, че всичко свързано с уеб сайтове и уеб технологии ми е много интересно. По това време работех за големи български и международни компании по уеб системи като back-end програмист. Към 2004 година започнах да се интересувам от SEO оптимизация, което по това време беше нещо съвсем ново в България. Тогава SEO беше много различно и се правеше лесно, заради слабата конкуренция. През 2006 г се включих в едно онлайн SEO състезание и след като се представих отлично, разбрах, че съм много добър в това. До този момент познанията ми бяха само теоритични. Тогава създадох бранда Ganbox и сайта https://ganbox.com който започна да предлага SEO услуги за бизнеса. Имаше голям глад за SEO услуги, като един от най-ефективните начини за онлайн реклама с голяма възвращаемост. Реших да стартирам бизнес в една иновативна онлайн бизнес ниша. Още в началото избрах трудният, но правилен начин за SEO – бавно, но сигурно, без забранени от Google техники и без рискове за бизнес сайтовете от Google наказания. Скоро след това разбрах, че правилното SEO води до подобряване на сайтовете на нашите клиенти, което води до повече продажби онлайн. Към този момент наистина вярвам, че нашата мисия в Ganbox е да правим сайтовете по-добри и удобни за потребителите.


Кои са актуалните тенденции в SEO услугите в момента?

Има един постоянен тренд на постоянно увеличаване на цената на SEO услугата. Това се дължи на непрестанно увеличаване на онлайн конкуренцията в световен мащаб. Създаването на нов бизнес уебсайт става все по-достъпно и много хора решават да опитат да правят онлайн бизнес. Разбира се голяма част от тях не успяват, но сайтовете които създават, често остават и увеличават изкуствено онлайн конкуренцията в много бизнес ниши. Моят съвет към хората, които имат уебсайт и се чудят дали да правят SEO е да действат веднага, защото колкото повече чакат, толкова по-трудно, по-бавно и по-скъпо става заемането на позиции в Google.
Другият основен тренд е, че SEO става все по-сложно, защото в критериите на алгоритмите биват залагани все повече сигнали, които трудно могат да се манипулират. Например начина, по който посетителите реагират на сайта, дали задържат вниманието си дълго и дали намират това, което ги интересува. Ето защо е важно представянето и достъпността на съдържанието в сайта, особено на текстовото. По тази причина работим с професионални копирайтъри, които осигуряват текстове за сайтовете на няколко езика. Също става все по-важно техническото SEO на сайтовете в това число структура на сайта, скорост на зареждане, структурирани данни и др. От друга страна става все по-лесно нещо скрито в сайта да се обърка, например в последната година, грешка в JavaScript на сайта може да унищожи трайно оптимизацията на сайта.

Могат ли собствениците на бизнес сайт сами да си правят SEO?

Вероятно могат да направят сами някои подобрения в сайта си частично. Но за да се доближат дори малко до цялостната SEO услуга, по начина по който трябва да се прави, ще им трябва не един служител, а цял екип хора занимаващи се постоянно с това. След това ще възникне нуждата, някой с експертни познания да следи, дали тези хора вършат работата си правилно. При SEO услугите има доста неща, които могат да се объркат. За разлика от други дейности, грешките в SEO водят да силно негативен ефект за сайта, загуба на ценно време, загуба на клиенти и струват скъпо. Винаги съветвам нашите клиенти да се концентрират над бизнеса си и да оставят грижите за техния сайт на нашия SEO екип.

Кое отличава SEO услугите на Ganbox?

Най-ценният актив на една компания са хората, които работят в нея. Изключително съм щастлив от факта, че успях да изградя много силен екип от добре обучени SEO специалисти. Освен това имаме много добри програмисти, които могат да се справят с всеки технически проблем в сайтовете. Това което отличава Ganbox е, че работим с ограничен брой клиенти, на които да обърнем достатъчно внимание и да предоставим максимално високо качество. Полагаме огромно старание, за всеки един сайт. По всеки проект на клиент работи малък подекип от трима души. Целта е тройна проверка за избягване на грешки. В Ganbox имаме разработена през годините, методология на работа, която е фирмена тайна и която ни дава конкурентно предимство. Другото, което ни отличава е постоянен мониторинг на сайтовете на клиентите и ранно откриване и бързо отстраняване на инциденти със сайта, които могат да влошат SEO. Някои от най-често срещаните инциденти са неволна грешка на разработчиците на сайта или компрометиране (хакване) на сайта от конкурент, хостинг проблеми с достъпност или скорост на сайта и др. които могат да доведат до сериозни загуби на клиенти. Стараем се да бъдем максимално коректни и открити със своите клиенти, като предоставяме периодични отчети за нашата работа. Фактът, че имаме клиенти, които работят от много години с нас ни подсказва, че се справяме добре. Повече информация за това, което ни отличава сме посочили в тази страница https://ganbox.com/why

SEO е бавен процес, който представлява инвестиция в постоянно подобряване на сайта ви и води до увеличаване на онлайн продажбите. Един от най-ефективните начини за онлайн реклама.

Оставете Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.