kompiutyr-vtora-ryka-ot-pclife

Удачно ли е да вземем компютър втора ръка на малчугана си

За добро или лошо, децата от ранна възраст научават да боравят със смартфони, таблети и други джаджи. Неизбежно идва и моментът малчуганите да седнат пред компютъра. В последно време, заради въвеждането на дистанционното обучение, това всъщност се превърна в необходимост. Така че родителите са наясно, че вече и по-младите членове на семейството имат нужда от десктоп или лаптоп.

Удачно ли е в такъв случай изборът да се прави сред компютри втора ръка? Да, и всъщност това може да се окаже по-адекватен вариант от закупуването на чисто нова машина.

Ясно е, че искаме най-доброто за децата си

Готови сме да дадем много, за да бъдат малчуганите щастливи. Но необходима ли е наистина скъпа инвестиция за първия компютър на един първолак? Такъв разход изглежда неоправдан, при положение, че достатъчно качествени компютри втора употреба могат да свършат отлична работа. А цената им, естествено, е много по-достъпна от тази на новите машини.

Цената е основен фактор, няма как да го подминем. Не трябва да подценяваме и това, че децата като цяло са по-невнимателни, невинаги си пазят нещата, възможно е да повредят нещо неволно. При това положение без съмнение е по-удачно да се инвестира в избран модел от компютри втора ръка, а не да се харчат излишни средства, при положение, че съществува все пак някаква вероятност нещо да се развали.

Освен това малчуганите не използват в такава степен потенциала на десктопа или лаптопа. Ако се използва предимно за учебни цели, компютърът няма нужда и от кой знае какво ниво на оборудване. За гледане на филми и за браузване в интернет, което все пак трябва да е контролирано от родителите до е определена възраст, също не е необходимо да се купува нова машина. Е, ако детето обича електронните игри, то и параметрите трябва да са по-високи. Но и в този случай могат да се потърсят геймърски компютри втора ръка, които също така могат да бъдат отличен вариант на достъпни цени.

Най-важно е бюджетното решение да не е за сметка на качеството

Това може би е основно притеснение на родителите, които оглеждат и претеглят опциите за оборудване на подрастващото поколение с компютър. Дали няма да лишим малчуганите от висок клас техника, ако се насочим към продукти от вторичния пазар. Съвсем не е задължително бюджетното решение да представлява компромис с качеството. На пазара има доста маркови компютри втора ръка, които често са с по-добри параметри и същевременно по-достъпни от новите машини. Разбира се, за да няма съмнение в квалитета, препоръчително е да се насочим към доказани брандове като Dell, HP, Lenovo, Fujitsu.

Можем да открием отлични компютри втора ръка в каталога на PC Life. Машините могат да се поръчат онлайн и да бъдат доставени до желания адрес. Естествено, често предпочитаме да видим това, за което плащаме, на място, преди да си дадем парите. В големите градове на страната като София, Пловдив, Варна и Бургас има сериозно предлагане на компютри втора употреба, които могат да бъдат подходящи за детето.

Десктоп или лаптоп за малчугана

Стационарна или преносима машина е по-добре вземем на малчугана? Ноутбукът е по-удобен, тъй като може да се използва навсякъде. Да, но лаптопите все пак са по-податливи на механични повреди, в сравнение с десктопите. А по-рано вече споменахме, че сред основните мотиви да се предпочете употребяван компютър пред нов е застраховката срещу това, че “децата не умеят да си пазят нещата”. Последното не е задължително, но все пак е добре да се вземе под внимание. А и при стационарния компютър малчуганът знае кое точно е неговото място за контакт с техниката. При това положение може да се контролира по-успешно детето да не прекарва твърде дълго време пред машината.

Оставете Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.