щори ден и нощ руло щори

Осигурете си удобство и комфорт със стилни и практични щори Ден и Нощ

Щорите като начин за ефективно засенчване отдавна се наложиха в съвременния интериор. В домовете и особено офисите те се предпочитат пред всички останали решения. А всеки може да избира различни варианти по отношение на цветове и модели.

С особена популярност се ползват  ефектните и  практични щори Ден и Нощ. Те съчетават по оригинален начин два различни платаи притежават всички предимства на ламелния тип и класическите руло щори.

Какво е особеното при изработката им и как функционират?

За модернистично решение като Ден и Нощ щори се използва специален плат. Обикновено е от полиестер и има антистатични свойства. Отличителна негова характеристика е, че се състои от ивици прозрачен и непрозрачен плат, които се редуват.

Платът се движи с помощта на фино синджирче. Има възможност да се добави корда, изработена от различен материал, и да се постигне странично водене.

Различните модели могат да бъдат монтирани не само на прозорец, но и на таван или стена. Някои поради по-малката кутия са отлично решение за по-големи прозорци. Впечатляващ е красиво заобленият им декоративен профил, както и прилягащите фино към дограмата елегантни алуминиеви водачи.

Ако желаете мини модел, те са с малка конзола. Монтажът им е възможен с помощта на регулируем окачвач с П-образна форма, което елиминира необходимостта от пробиване.

Изработват се и модели, с които се закриват големи площи. Тяхното задвижване може да бъде или ръчно, или с електрически мотор.

Този тип засенчване предлага варианти, чиито профили и части са изработени в различни цветове – бял, кафяв, златен дъб, антрацит и др. Разнообразието  от десени дава възможност за използване в интериор с различен стил.

На какъв комфорт може да разчитате?

Съчетаващи функционалност и естетика, продуктите от този тип засенчване са много атрактивни, защото успяват да създадат различна обстановка и денем, и нощем.  По-светлата или по-затъмнената среда може да бъде бързо постигната с лесните за управление механизми.

На добри за щори Ден и Нощ цени ще получите освен уют и перфектно пропускане на светлина, и удобства като:

  • различни варианти за закрепване, включително и към прозорци с лек наклон;
  • разнообразно и лесно управление;
  • здрав и устойчив плат, отблъскващ прах и дим;
  • улеснена поддръжка;
  • прецизен контрол над допусканата в помещението светлина;
  • съвременен модерен дизайн, допринасящ за стилната декорация и поставяне на акцент върху врата или голям прозорец;
  • принос за енергийната ефективност чрез контрол върху температурата в затвореното помещение.

В какви помещения могат да се поставят?

Ден и Нощ щори могат да бъдат поставени в помещения от всякакъв тип – детска стая, спалня, всекидневна, кабинет и др. Създават възможност самостоятелно използване или в комбинация със завеси. Във всяко помещение гарантират спокойствие и уединение.

Поставени в офис, изключват необходимостта от постоянно регулиране на яркостта на монитора, а в хотелски стаи създават максимални удобства за гостите.

Стилни, функционални и практични, зебра щорите внасят свежест и допринасят за постигане на уют във всяко едно помещение. Богатият избор на цветове и механизми, възможността за изработка по индивидуални размери и достъпните цени са причина да  бъдат предпочитан избор от потребителите.

Оставете Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.