Ревю на Xiaomi Redmi K30

Китайският Xiaomi производител на GSM апарати разтърси пазара с представянето на 10-ти декември 2019 г. с дългоочаквания модел Redmi K30. Това е следващо поколение и последовател на Redmi K20.

Той поддържа мрежа 5G. Моделът от пето поколение мрежи смартфон, идва на добра цена, която конкурира 4 G версиите.

Дизайн

За потребителите по цял свят се предлага двата модела Redmi K30 4G и Redmi K30 5G, в конфигурации различни по отношение на памет. Сега Redmi K30 е оборудван с базирана флаш памет 128GB и 8GB оперативна памет. Устройствата се получават отключени за ползване от мобилните мрежи в България.

В страни, моделът е интегриран с пръстов отпечатък, под формата на сензор за по-лесно боравене. Устройството разполага с батерия с 4500 мАч. Гарантира отлично зареждане с 30W при 5G и 27W при 4G. Смартфоните са с MIUI 11 управление, базиран на Android 10.

Характеристики

Дългоочакваният Xiaomi Redmi K30 смартфон е вече пуснат на пазара, на 10-ти декември 2019 г. Той е с размери 165,3 x 76,6 x 8,8 мм и тежи 208 грама.

Смартфонът има размер на дисплея 6,67 инча IPS LCD сензорен екран, който осигурява резолюция от 1080 х 2400 пиксела. Екранът е осигурен със защита от Corning Gorilla Glass 5.

Сензорите на телефона, измерват физическите количества, чрез използвания процесор. Акселерометърът е с електронен вграден компонент, който отчита наклон и движения. Сензорът за пръстов отпечатък е сигурен и лесен начин за защита на апарата.

Сензорът за близост има датчик, който засича, кога потребителят държи телефона в близост с лицето, по време на разговори. Тогава изключва дисплея. По този начин се предотвратява евентуален натиск, оказан на клавиатурата и излишна консумация на батерия.

Redmi K30 разполага с двоен слот за 2 SIM карти. Това позволява лесна употреба на 2 SIM карти в един телефон.

Цветове

Redmi K30 е позволява голям набор от цветовите опции, сред които са Червено и Лилаво.

Производителност

Xiaomi Redmi K30 работи с Android 10 операционна система, има потребителски интерфейс MIUI 11, пригоден за множество задачи.

Redmi K30 е способен на 3G и 4G. Този смартфон разполага с вграден приемник GPS. GPS е навигационна система, която работи със сателит. Така се позволява по-лесно определяне на географско местоположение във всяка част на земното полукълбо. Redmi K30 се предлага с Near Field Communications (NFC), функционалност за прехвърляне на съдържанието към други устройства с включена NFC. Този смартфон Xiaomi има FM радио приемник.

Камера

Умният Xiaomi Redmi K30 разполага с масивна камера, в задната страна на смартфона и четворна камера от 64 MP, 2 MP специализирана макрокамера и 8 MP. Към тях е добавен и сензор 2 MP за дълбочина, който осигурява възможност за селфита.

Батерия

Батерията на Xiaomi Redmi K30 е с мощност 4500 mAh. Гарантира бързо зареждане на 27W. Неотменяемата батерия Li-Po 4500 mAh осигурява на смартфона добър резерв.

Цена

Китайският производител Xiaomi ще впечатли почитателите си с новото предложение Redmi K30, което сега идва на достъпна цена.

Оставете Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.