Ревю на Xiaomi Mi Note 10

Xiaomi Mi Note 10 е един от онези екзотични телефони със спецификации и цена, които звучат твърде добре, за да бъдат истински. Какво предлага Xiaomi, разберете тук:

Ето кратък списък: 6.5-инчов AMOLED дисплей, 5230mAh батерия с бързо зареждане, 128 GB място за съхранение и общо 5 камери отзад, включително една с отпадащите 108 мегапиксела.

Дизайн и качество на дисплея

Xiaomi Mi Note 10 изглежда и е добре направен. Телефонът се чувства стабилно в ръката, а стъклените му повърхности се смесват безпроблемно с металната рамка.

Mi Note 10 pro няма рейтинг за водоустойчивост, но предлага жак за слушалки и инфрачервен бластер за управление на уреди като телевизори и климатици. Работи добре с променливи токовите блокове.

Характеристики

Xiaomi Mi Note 10 разполага с 6,5-инчов OLED екран с миниатюрна прорез и 32MP селфи камера. Цветовете са страхотни, а разделителната способност от 1080 на 2340 пиксела е повече от достатъчна. В дисплея е вграден бърз и надежден оптичен скенер за пръстови отпечатъци.

Единственото раздразнение с екрана са неговите извити ръбове.

Софтуерът, базиран на Android 9 Pie, е бърз и отзивчив. Разполага с чип Snapdragon 730G от среден клас, сдвоен с 6 GB RAM и 128 GB от съхранение.

Персонализираният интерфейс на Xiaomi идва с полезни функции като екранен рекордер, вирусен скенер за приложенията, режим за игри, който може да скрие всички известия и да запамети играта.

Най-смущаващата част от потребителското изживяване е начинът, по който се управляват известията. За онези, които никога до сега, не са работили с телефон Xiaomi това може да се окаже предизвикателство.

По принцип софтуерът позволява определени известия на заключения екран, но ограничава други. Тези, които не са показани, се показват само в панела за известяване, така че е много вероятно да ги пропуснете, освен ако активно не проверявате за нови. Освен това, отключването на телефона изчиства всички чакащи известия от заключения екран. По този начин, абсолютно няма икони в лентата на състоянието в горната част.

AnTuTu е многопластово, всеобхватно мобилно приложение за сравнение, което оценява различни аспекти на устройство, включително CPU, GPU, RAM, I / O и UX производителност. По-висок резултат, означава като цяло, по-бързо устройство.

Камера

Основна продаваща точка за Xiaomi Mi Note 10 е 108-мегапикселовата основна камера. Тя има рекордното количество мегапиксели, с които се гордее апаратът. Той улавя много детайли в определени ситуации, но снимките, направени на близко разстояние, не са най-доброто, което може да се иска.

Телефонът разполага с две телефотокамери, една с 2x и друга с 5-кратно увеличение. Първият вариант е чудесен за портрети, а вторият се отличава с увеличаване на мащаба на нещата. Супер широкоъгълната камера, също е полезна и дори има автоматично фокусиране за близки планове. Когато говорим за близки планове, има пета 2MP камера с макро обектив, който може да се фокусира, върху обекти, близки на 2 сантиметра от камерата.

Целият комплект от 5 камери, дава много творческа гъвкавост.

Живот на батерията

Xiaomi Mi Note 10 издържа средно два дни. Това не е изненада, като се има предвид капацитетът на батерията от 5230mAh. Зареждането е динамично, предвид големия капацитет на батерията. Пълното зареждане с помощта на запасното, 30W зарядно устройство отнема, около час и половина.

Цена Обобщено накратко с Xiaomi Mi Note 10 телефон, с покупката, на който получавате солиден живот на батерията, голям, красив дисплей, многофункционален набор от камери, бърз и отзивчив софтуер, 108MP камера за заснемане на повече подробности. Всичко това на много разумна цена.

Оставете Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.