Ревю на Samsung Galaxy S10 Lite

Galaxy S10 Lite идва в момент, когато Samsung се готви да представи Galaxy S11 или Galaxy S20, както компанията е решила да го нарече.

Спецификите на Galaxy S10 Lite, съчетават много технологии от различни телефони среден клас и водещи Galaxy от миналата година. Разполага с процесора Snapdragon 855 на Galaxy S10, батерията е с мощност 4500 mAh на Galaxy A70 с 25 W, супер бързо зареждане и настройка на задната камера, която е доста подобна на тази в Galaxy A51.

Единственото уникално нещо за S10 Lite е това, което Samsung нарича Super Steady OIS за камерата. Тя подобрява стабилността, като позволява на сензора на камерата да се движи във всички посоки, за да компенсира движенията на ръцете. Това е телефон от среден клас, с водещи елементи.

Моделът е широко разпространен, но дали това е вашият следващ телефон? Предлагаме ви да научите повече:

Дизайн

Моделът на Samsung е с впечатляващ дизайн, тройна камера, дисплей sAMOLED 6,7″ FHD+, 8GB RAM памет, 8-ядрен процесор Snapdragon 855 и 128GB място за съхранение.

Дизайнът на Galaxy S10 Lite предлага отзад, тройната настройка на камерата, която е поставена в горния ляв ъгъл в правоъгълен прозорец.

Galaxy S10 Lite няма градиентен ефект.

Предлага се в тъмносиният нюанс, което го прави доста класен. Чувства се доста удобен в ръката, въпреки че има пластмаса отзад и отстрани. Не е много тежък и не е много голям, въпреки че има 6.7-инчов дисплей. Всичко това е благодарение на по-тънките рамки отпред.

Телефонът е доста тънък.

Нивата на яркост на дисплея на Galaxy S10 Lite са високи. Може да се променят по желан вкус от настройката на дисплея.

Samsung значително подобрява качеството на оптичния сензор за пръстови отпечатъци в дисплея.

Това отчасти се дължи на факта, че оптичните сензори не се влияят от неща като сухота на кожата. Най-общо казано, сензорът за пръстови отпечатъци на S10 Lite е отличен. Той е бърз и има доста добра точност. Разпознаването на лицето, също работи чудесно.

Характеристики

Производителността на Galaxy S10 Lite се дължи на Snapdragon 855 и 8 GB RAM, което го представя като водещ телефон.

Приложенията и игрите зареждат бързо, без затруднение. Galaxy S10 Lite работи доста добре и в режим DeX на компютър.

Софтуер Galaxy S10 Lite работи с Android 10 с One UI 2.0 извън кутията. Има всички функции, които предлагат водещите модели. Включени са вграден екранен рекордер, Edge екран, Edge осветление, връзка към Windows за приложението на Microsoft за вашия телефон Companion, Bixby Voice, Bixby Rutines и персонализиране на клавишите за включване. Съществуват и обичайните функции на Samsung, като режим с една ръка, жестове за навигация, жест за повдигане, винаги на дисплей, поддръжка на теми, Dual Messenger и защитена папка.

Всички малки функции на един UI 2.0 също са налични на слушалката. Така са и специфичните за Google функции Android 10, като например подобни на iPhone навигационни жестове, цифрово благосъстояние с родителски контрол, режим на фокус и разрешения за приложение.

Камера

Galaxy S10 Lite има 48MP F2.0, обграден от 12MP F2.2 123-градусова ултра широка камера и 5MP F2.4 макрокамера. Използва Super Steady OIS технологията. Обективът на основната камера може да се движи за стабилизиране на видеоклипове. Той може да се мести нагоре, надолу и наляво и надясно, за да компенсира движенията на устройството.

Камерата за селфи е 32-мегапикселовата предна камера, върши работа на дневна светлина, улавяйки много детайли с динамичен диапазон. Детайлът се спуска на закрито и в условия на слаба осветеност, а снимките остават напълно меки в много тъмна среда. Подобно на задната камера, предната може да прави боке снимки и видеоклипове.

Батерия

Животът на батерията Galaxy S10 Lite е с 4500 mAh и може да издържи наистина дълго с едно зареждане. Освен ако не играете и не гледате YouTube през целия ден. При средно и леко използване, особено и само на Wi-Fi, е лесно да постигнете работен режим до вечерта на втория ден, преди да се наложи да го включите.

Galaxy S10 Lite не поддържа безжично зареждане.

Цена

Ако търсите нов телефон, може да закупите Galaxy S10 Lite със затворени очи. Samsung обикновено не предлага огромни отстъпки на своите водещи телефони, което прави S10 Lite много атрактивно предложение в своя ценови сегмент.

Миксът от водещи и средни характеристики може да бъде малко неподправен на пръв поглед, но когато става въпрос за реално използване на устройството, Galaxy S10 Lite е доста добър смартфон, който заслужава вашето внимание!

Оставете Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.