сглобяеми къщи

Модерните сглобяеми къщи – строителството, на което да се доверите

За средностатистическия българин мобилните къщи отдавна се превърнаха в нещо обичайно и отлична възможност за придобиване на евтин и комфортен дом.  Наричани още „преместваеми”, съвременните сглобяеми къщи са алтернатива за всички, които искат да живеят в свой дом.

На фона на растящите цени на имотите днес идеята да живееш в сглобяем дом на изгодни за сглобяеми къщи цени изглежда особено привлекателна. Този тип строителство не е просто модерно, то е по-бързо, по-евтино и притежава още редица предимства, които заслужават да му се доверите.

Основни характеристики на къщите от сглобяем тип

Самото наименование „сглобяеми” насочва към съществената разлика между тези иновативни постройки и традиционните. Къщите от сглобяем тип не се строят елемент по елемент както стандартните постройки, а от елементи, предварително изработени в заводски условия.

Получената постройка е много здрава поради металната галванизирана конструкция. Същото се отнася и за стените и тавана, защото сандвич панелът им е дебелина от 4 до 8 см и има поставена изолация от полиуретанова пяна или вата. Самата къща се оформя чрез свързването на отделните модули по определена конфигурация.

Всеки производител предлага стандартни модели, но е възможно да изискате и къща по ваш дизайн. Също така срещу допълнително заплащане може да ви бъде изградена веранда, да ви се постави конвектор и др.

При монтирането на сглобяема къща обикновено се оценява топлоизолацията, предвид климатичните особености на съответния район. Като резултат може да получите нискоенергийна къща, съобразена с всички съвременни изисквания.

На какво дължат популярността си сглобяемите къщи?

Повишеният интерес към иновативните и евтини сглобяеми къщи се дължи на модерната им визия, висококачествените материали и прецизно изпълнение. От друга страна, строителството от този тип притежава още редица предимства:

Кратки срокове на строителство

Сглобяемият тип къщи се монтират за по-кратко време, което обикновено е от 3 до 4 месеца. Сроковете са несъпоставими с тези при конвенционалното строителство, при което може да очаквате домът ви да е готов след близо година.

Икономически ползи

При еднаква степен на завършеност къщата ви от модули ще изисква много по-ниска инвестиция от монолитната. Няма да се налага да изразходвате средства за материали и наемане на работници. Освен това, цената не зависи от местоположението на къщата. Ще спестите и от последващите експлоатационни разходи, ако бъде направена ефективна топлоизолация.

Екологичност

Методите на строителство на къщите от сглобяем тип оказват минимални щети върху природата. Модулите им са произведени в заводски условия, което е гаранция за спазени екологични стандарти. При монтажа отпадъците са много по-малко, а има и компании, практикуващи повторното им рециклиране.

Гъвкавост и мобилност

Модулните къщи не само се сглобяват лесно, но и също толкова лесно могат да се разглобят. Дават възможност да се разместват модули, да бъдат отнети или прибавени нови. Къщата може да се монтира бързо на друго място.

Сигурност и издръжливост

Поради леката си конструкция съвременните преместваеми къщи могат да се изградят на всякакви терени. Притежават висока сеизмична и пожароустойчивост, защитени са от влага и вредители. Здравината им предполага дълъг срок на експлоатация.

Животът в евтина сглобяема къща вече е напълно възможен и лесно осъществим, затова и се утвърждава като тенденция.

Оставете Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.